LOW CARB, PALEO, KETO, INTERMITTENT FASTING? HELP!

Allerlei goed bedoelde voedingstips- en adviezen vliegen je om de oren op social media.
Van low carb tot keto tot paleo tot intermittent fasting tot wel of niet calorieën tellen en nog veel meer.

Maar zijn deze trends, diëten of adviezen in de praktijk ook haalbaar en voor langere tijd vol te houden of moet je proberen het iets simpeler te houden?

DE WEG KWIJT

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer als het om voeding gaat, waardoor het steeds moeilijker wordt om een bepaald voedingsplan- of structuur aan te houden, maar ook om bepaalde fysieke doelen te bereiken.
Door al die goed bedoelde adviezen raak je soms de kluts kwijt en zie je dat veel mensen gaan switchen van het ene naar het andere, puur uit onzekerheid.

Maar laten we eerst eens even eerlijk en realistisch zijn als het gaat over al deze trends & hypes: hoe lang houd je het nou echt vol met weinig tot geen koolhydraten? Laat staan dat je helemaal nooit meer een pizza, pasta, chocola of een wijntje mag hebben?
Stel je voor dat je een weekendje weg bent, een etentje of vrijdagmiddagborrel hebt, je strontchagrijnig bent, ongesteld bent of je ineens enorme trek hebt. Wat doe je dan met je voedingsplan? Ga je continu, elke dag al je voeding preppen/voorbereiden? Voor heel veel mensen zal dit heel lastig worden. Daarnaast zijn we geen robots en houden we nu eenmaal ook van lekkere dingen.

GRATIS DOWNLOAD

“MAAR WAT MOET JE DAN WEL DOEN?”

Hier een paar tips om mee te beginnen:

1: Stel jezelf de vraag waarom je een bepaald voedingsplan wil volgen.
Wil je graag afvallen? Doe je het voor je gezondheid of wil je beter in je vel zitten? Zorg dat je een bepaald doel hebt.

2: Stop (tijdelijk) met het volgen van trends als low carb, keto, etcetera.
Zorg eerst dat je structuur en inzicht krijgt in je eigen voedingspatroon.

3: Hou voor een bepaalde periode een voedingsdagboek bij.
In je voedingsdagboek hou je alles bij wat je per dag eet en drinkt. Zo krijg je inzicht in je eigen voedingspatroon en ga je inzien en begrijpen wat je eventueel moet veranderen of aanpassen.

4: Bereken wat je basisbehoefte is qua calorieën in combinatie met je dagelijkse beweging.
Train en beweeg je veel maar zie je geen verschil voor de spiegel of op de weegschaal? Dan gaat er blijkbaar iets niet goed met je voeding of het bijhouden daarvan! Daarom is het bijhouden van je voeding in een app o zo belangrijk.
Immers, als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt ga je niet afvallen en ga je er niet strakker uitzien voor de spiegel. Dus bijhouden is key!

5: Hou standaard een aantal dingen voor jezelf bij.
Check de weegschaal dagelijks. Meet je lichaamsvormen eens in de zo veel tijd. Zie je verschil als je voor de spiegel staat?
Hoe gaat het met je slaap en training? Boek je progressie?

Ten slotte: “Consistency is key!”

Heb je dat extra zetje nodig of wil je meer begeleiding op het gebied van training en/of voeding let me know.
Check het Fit Women Project en het Fit Men Project op mijn website: www.jordenbres.nl

Jorden Bres

Jorden Bres

Strength & Conditioning Coach

Jorden traint/trainde o.a. Europees, Wereld- en Olympisch kampioen turnen Epke Zonderland, Wereldkampioen judo Noël van ’t End, meervoudig Europees kampioen judo Henk Grol, Europees en wereldkampioen schaatsen Jutta Leerdam, de schaatsploeg van Marianne Timmer en vele andere topsporters.

Hij is actief als Personal Coach en online coach.
Hij begeleidt/begeleidde o.a. de modellen van Holland’s Next Top Model, presentatrice Anna Nooshin, actrice Fockeline Ouwerkerk, acteur Tim Haars en Ali B en heeft hij zijn eigen online Fit Men en Fit Women Project.